NL EN DE FR   Twitter Logo Facebook Logo
Musea

Streekmuseum de Meestoof Sint Annaland www.demeestoof.nl

Het streekmuseum organiseert tijdens het seizoen eind mei tot half september een streekproductenveiling voor toeristen, elke woensdag van 11.00 tot 14.00 in het veilinggebouw Alvantho in Sint Annaland.

 

Oranjekamer, Sint Maartensdijk www.vvvzeeland.nl/nl/vakantie/musea/177881/oranjekamer/tholen-en-sint-philipsland/sint-maartensdijk

De Oranjekamer wil het historisch verband laten zien tussen Sint-Maartensdijk en het huis van Oranje en wat daaraan vooraf ging. In het museum is er een presentatie over het ontstaan van Sint-Maartensdijk in de vroege middeleeuwen en de bouw van het kasteel.

 

Watersnoodhuis, Stavenisse

Sinds april 2015 is in het voormalige gemeentehuis van Stavenisse, het Watersnoodhuis, gevestigd. In dit informatiecentrum is een arsenaal aan informatie over de Watersnoodramp in de gemeente Tholen te vinden.

 

Markiezenhof, Bergen op Zoom www.markiezenhof.nl

Het Markiezenhof is ontstaan in de periode tussen 1485 en circa 1520, als resultaat van een aantal verbouwingen en uitbreidingen van het middeleeuwse hof van de heren van Bergen op Zoom. Het herbergt nu een stadsmuseum met vaste en wisselende tentoonstellingen.

 

Watersnoodmuseum, Ouwerkerk www.watersnoodmuseum.nl/NL

Het watersnoodmuseum in Ouwerkerk is zeker het bekijken waard. Het museum is gebouwd in 4 caissons die in 1953 het dijkgat hebben afgesloten. Heel bijzonder museum met ook een leuk educatief kinderspeurtocht door het hele museum.

 

Outdooractiviteiten

Er zijn verschillende outdoorbedrijven in de buurt die een breed scala aan activiteiten bieden zoals kanoën, paintballen, boogschieten, buggy rijden, waterfietsen, stormbaan, banaanvaren, sloepvaren, abseilen, klimmen, golfclinics en nog veel meer.

Waterrijk Oesterdam www.waterrijkoesterdam.nl/nl/outdoor-events/alle-activiteiten

Akkermans www.akkermans.com/activiteiten.html

Incredevent www.incredevent.nl

 

Vogels

Dankzij de getijdenbeweging is de Oosterschelde een aantrekkelijk gebied voor vogels. Vele soorten vinden er rust en ruimte om te broeden. Een belangrijke voedselbron vormen de diertjes die in de bodem en op het slik leven. Daaronder vallen onder meer slakjes, wormen, schelpdieren, garnaaltjes en krabben.

 

U kunt bij de receptie een handige veldgids kopen voor de prijs van €10,00. Deze gids is een uitgave van Nationaal Park Oosterschelde en bedoeld voor niet-vogelaars die iets meer willen weten over vogelsoorten in het Oosterscheldegebied.

Neem ook een kijkje op www.np-oosterschelde.nl waar u meer informatie vind over het Oosterscheldegebied.

 

Stadsbezoek en winkelen

In de buurt van Tholen zijn verschillende historische steden met een mooi oud stadscentrum. Bergen op Zoom (20min), Zierikzee (30min) en Goes(30 min) Ook Antwerpen is slechts 35-40 minuten rijden. In al deze steden kun je stadswandelingen maken met of zonder begeleiding. Neem contact op met de plaatselijke VVV.

Naast een historische stadswandeling kun je er natuurlijk ook gezellig winkelen of een terrasje pakken.

Winkelen kan ook bij het Rosada fashion outlet in Roosendaal (30 min) www.rosada.nl

 

En verder

 

Maisdoolhof Stavenisse

In het seizoen is er een maisdoolhof de Zuidmoer in Stavenisse tot begin september.

 

Stadswandeling Tholen

Tholen heeft een historische stadskern, die nog steeds grotendeels omringd is door wallen en vesten. De stadskern wordt daarnaast gedeeltelijk begrensd door een haven. Het gebied binnen de vesten is sinds 1991 beschermd stadsgezicht en is daarmee een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. Verder telt de stad tientallen rijksmonumenten. O.a. Molen De verwachting.

www.molendeverwachtingtholen.nl

 

Wandeling Pluimpot

Zakelijk KOM! Zakelijk KOM!

 

Zakelijk KOM! Zakelijk KOM!

 

Zakelijk KOM! Zakelijk KOM!