NL EN DE FR   Twitter Logo Facebook Logo
Activiteiten in, op en om de Oosterschelde

 

Jutten over het strand, banjeren door het slik met de natte laarzentocht, een bezoek aan het wondere onderwaterleven met de snorkel, proeven van zilte zaligeheden, kajakken naar een zandplaat, speuren naar bruinvissen en natuurlijk op zoek naar zeehonden. En nog veel meer!

 

Het wemelt van de activiteiten op en rond de Oosterschelde. Op de ontdekkaart op de site van het nationaal park staan ze allemaal overzichtelijk bij elkaar. Wij zijn gastheer van het nationaal park Oosterschelde. Het grootste nationaal park van Nederland.

 

 

hengel

 

Vissen Oosterschelde

Er zijn verschillende bedrijven die bootvistochten organiseren op de Oosterschelde. In de Oosterschelde zwemmen veel verschillende vissoorten. Er zijn zo’n 66 vissoorten doorlopend in de Oosterschelde te vinden zijn. Schol, tong, jonge platvissen en bot komen er in grote hoeveelheden voor. Van een groot aantal vissoorten groeien de jongen op in de Oosterschelde. Dit zijn onder andere de tong, kabeljauw, zeebaars, schol, schar en haring.

 

De verschillende bedrijven waar je kunt bootvissen:

Salamander 2

Zwerver 3

De Flipper

 

Logo Venturi ZeilenIn de jachthavens rondom de Oosterschelde zijn verschillende ondernemers die zeiltochten aanbieden. Hier een aantal voorbeelden:

- Zeilen Zeeland

- Venturi Sailing 

 

 

 

  Zeilen in Zeeland

Zeehondensafari in Zeeland

Op één van de zandbanken in de Oosterschelde is een grote groep zeehonden neergestreken waar je met laag tij heel dichtbij kunnen komen. Er zijn verschillende aanbieders die boottochten aanbieden. Onder andere de Frisia, een groot schip met een capaciteit tot ongeveer 200 personen. Ze vertrekken vanuit Sint Annaland of Zierikzee. Ook mogelijk is het varen op een kleiner motorjacht met veel mogelijkheden voor groepen. Maatwerk voor en gezelschap tot 35 personen.

 

Boottocht aanbieders:

- Frisia rondvaarten

- Marstrand rondvaarten

Goldies travel

 

 


Duiken in de Oosterschelde

De onderwaterwereld van de Oosterschelde is prachtig en heel divers. Kijk voor meer informatie over sportduiken in de Oosterschelde op de website van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

 

Voor een (introductie)duik tijdens je verblijf neem contact op met duikschool Bleu voyage diving.

Zakelijk KOM! Zakelijk KOM!

 

Zakelijk KOM! Zakelijk KOM!

 

Zakelijk KOM! Zakelijk KOM!